tt noe

 
 

 

 

 Reisebrevene

 Reiserute

 Båt

 Linker

 Mannskap

 Gjestebok

 Blog

Reisebrev nr 2, april 07

 

Gjestebok

10 april -29 april

 

Et lite tilbakeblikk:  Karen, Øyvind, Pippa, Andrew og meg som irsk mafia,

 rollespill på  Bitter end, BVI, påskekrim 2007

 

På St Martin hadde vi bestilt service og reparasjon av dieselpumpen til generatoren. Vi la oss i marinaen til Island waterworld i Simpson bay lagoon. Utrolig grunt å gå inn der, så vi var glad Nano fulgte oss inn og viste oss veien langs de veldig forvirrende lateralmerkene. Det ble noen fine dager i marina hvor det endte med at dieselpumpa ble bygget om. Rønnaug og meg fant et ok trenings studio hvor vi fikk svettet litt. Vi tok også dingien vår en dag og freste inn til Marigot bay hvor vi hadde en avslappende bytur med shopping og koselig lunsj.

 

 

16 april hadde vi en avtale med Helen og Bjørn. Vi hadde en litt strevsom nattseilas fra St Martin med vinden rett i mot og fikk endelig ankret opp i Falmouth akkurat 2 timer før flyet landet. Flere gjensyn med andre båter. Vi la oss rett ved siden av Kumari (veldig hyggelig) og plutselig hørte jeg stemmen ti Kaylie i Steamy windows. Dessverre kunne vi ikke takke ja til invitasjonene om en drink, for vi hadde jo noen nygifte å ta imot. Helen og Bjørn giftet seg i Bergen lørdag 14 april, og vi gledet oss til å gratulere dem med champagne som seg hør og bør.

 

Kylie, Steamy windows, gravid etter planen

 

Det ble en veldig koselig kveld. Vi hadde bestilt et fint bord i yacht kubben og vi fikk god mat og drikke. Det ble gjort ekstra stas på de nygifte og restauranten spanderte dessert. For Helen og Bjørn hadde det vært travelt i den siste tiden, og vi var også trøtte etter å ha nattseilt, så det ble en tidlig kveld. Dagen etter spiste vi deilig frokost og så oppsøkte vi et reisebyrå. Oppgaven var å kjøpe retur billett til Antigua for  Helen og Bjørn etter oppholdet på Dream Catcher og deretter en flybillett fra Antigua til Bermuda for Bjørn. Planen  var  å seile til St Barts og tilbringe 4-5 dager der, deretter seile til Marigot bay  St Martin hvor vi også ville være noen dager. Det går ofte fly mellom St Martin og Antigua så det var ikke et problem.

Litt mer komplisert med fly mellom Karibia og Bermuda, men alt går, det tar bare litt lenger tid.

 

 

Etter at alt dette var ordnet, spaserte vi til English harbour, Nelson dockyard. Dette er historisk grunn, bygget mellom 1725 og 1746, og forlatt av Royal Navy i 1889. I 1950 årene tok en pensjonert offiser i marinen, Nicholson, de første skritt for å restaurere området. I dag er hovedhuset (admirals house) museum, det er flere bygninger som er gjort om til art & craft butikker og offiser kvarteret er også restaurert. Det hele er et sjeldent eksempel på arkitekturen i Karibia  Vi spiste lunsj på "the admirals inn". Dette ble bygget som et varehus i 1788 og utsikten over bukta var upåklagelig.

 

   

 

 

 

Ettermiddagen ble brukt til å klargjør for nattseilas .Det er 83 nm til Gustavia, S Barts.. Helen og meg gikk vakt sammen og hadde en finfinvakt selv om vinden hadde løyet.( litt kjedelig motorseiling) men fram kom vi tidlig om morgenen. Vi var heldige og fikk bøye i bukta  i Gustavia.

Det var vi glad for når vi så hvordan de andre rullet i svellet. Dagene i St. Barts gikk som en røyk. Vi leide bil  noen dager og fikk sett oss om. Jeg tror vi fikk den mest utrangerte bilen de hadde i Gustavia. Bare å sette seg  i setet, uten å få annen grads forbrenning, var et kunst stykke. Det var ikke mulig å ha presenning oppe samtidig som sidevinduene var rullet opp. Det endte med at vi ga opp, bet tennene sammen og satte oss på håndkle og det som var for hånden. Men sånn blir det jo gode historier av. :)

 

St Barts

 

St.Barts  (St. Bartelemy) er unik (som alle øyene i Karibia) Hadde det ikke vært for varmen, kunne man trodd man var på en fransk øy i Europa Arkitekturen, livsstilen, kulturen og maten er fransk. For flere tår siden bygde både Rockefeller og Rothschilds seg boliger her, og øya  tiltrekker seg mange celebriteter. Prisnivået er høyt og i havna lå det flotte digre båter. For en kontrast til mange av de andre øyene vi har vært på- men kontraster

gjør livet spennende. Det er herlig å spasere langs den flotte strand promenaden og få servert alt hva hjertet begjærer. Det ble is for de fleste av oss hver dag. En dag kjørte vi til Eden Rock å leide oss inn på stranda til det flotte hotellet. Det ble en annerledes sole- dag.. Flotte solsenger og farris servert i slanke glass. Vi nøt luksusen og jeg leste ut bøkene jeg hadde fått av Karen ("menn som hater kvinner" og "piken som lekte med fyrstikkene") utrolig gode bøker. Senere i uka hadde vi en dramatisk og trist  ettermiddag på stranda i Gustavia. En av de ansatte på strand baren bodde i sin lille seilbåt som lå på svai. Plutselig snudde vinden og båten dregget .Før noen fikk reagert lå den i fjæresteinene og slo. Det er grusomt når hjemmet ditt blir ødelagt.

 

 

Lørdag var det tid for å forflytte seg. Det er mindre enn 20 nm til Marigot bay, St.Martin. Vi sløret avgårde og etter noen deilige timer ankret vi opp sammen med kjente (Nano, Hvorfor ikke og Helmax) Nå var det bare å finne feriemodusen helt. Vi solte oss, kikket litt i butikker og ble stamgjester på Tropicana. Der feiret vi også Helen sin 50 årsdag Den starte med et perfekt vær, deilig frokost og så gikk det slag i slag.

 

Frokost på Helen sin 50 års dag

 

 Utsikten fra vår yndlingsrestaurant, Tropicana

 

 

 

Alle norske samlet før en middag i Marigot bay

 

Onsdag 25 april sjekket Helen og Bjørn ut av Dream Catcher. De skulle tilbringe noen dager på Sandals på Antigua før Helen reiste hjem og Bjørn traff oss på Bermuda. Vi hadde mye å ordne før vi satte kursen nordover. På lista til Fred sto riggsjekk, skifte olje og filter på generator og motor, bunkre og  klargjør båten for havseilas igjen. I tillegg hadde Fred  og Bjørn brukt noen  timer på å fikse gjeste do og jakten på ny pumpe hadde startet

Nede i do fant de tanntråd.. Uff... og/eller tampong dobbelt uff... Da blir ikke skipperen blid. Gass var og et problem, men alt løste seg til slutt.  Siste kveld i Marigot bay 28 april spiste vi sammen med Nano og Kumari. Litt symbolsk å avslutte Karibia oppholdet med de to parene vi seilte med i Europa. Farvel Karibia, vi kommer igjen !!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-mail når vi er på havet.

Kun tekstmailer,

ingen bilder og vedlegg

 

Mail til Dream Catcher

 

E-mail når vi er ved land 

Mail til Anne Grethe

Mail til Fred

 

 Telefon

 Anne Grethe +47 415 68 140

 Fred +47 91 31 28 59

 Satelitt 00 8816 3156 3730

 

  SMS til satelitt telefon

 

 Båt

 Call sign: LK8946

 MMSI: 257 660 980