tt noe

 
 
 

 

 

 Reisebrevene

 Reiserute

 Båt

 Linker

 Mannskap

 Gjestebok

 Blog

Reisebrev juni, Azorene til UK

 

  

Gjestebok

 

 

Azorene, Horta- England, Falmouth 13 juni - 21 juni

Vi forlot Horta onsdag morgen etter  å ha drøftet værmelding med Capella og Hvorfor Ikke. Ingen tvil om at været ikke var ideelt, det hadde vår fortreffelige værruter, Mads, understreket. Egentlig anbefalte han ingen avreise dato før evt helga. Etter over 14 dager på Azorene var vi mentalt klar for et scene skiftet og ble derfor enige om å kaste loss. Capella og Hvorfor ikke skulle opp irskesjøen, men vi regnet med å ha følge ei stund.

Logoen vår på moloen. Cecilie fra Capella var vår konsulent. Takk Cecilie !

 

Heidi fra Hvorfor ikke med lesestoff

Bjørn, klar for avreise

Ingrid fra Seven og Anita fra Iospinno tar farvel

Farvel Horta, vi kommer gjerne igjen

 

Capella og Hvorfor ikke

Vi hadde noen dager med vind fra sørvest og vind mellom 15 til 20 knop. Litt høye bølger, men det var til å leve med dersom man ikke oppholdt seg for lenge i byssa. Vi gjorde det veldig enkelt og kjørte " Real turmat", ganske godt faktisk. Været var ikke særlig bra, grått og trist og ikke minst kaldt. Etter hvert kom vi inn i tralten. 4 timer på om dagen og 3 timer om natta. Tirsdag blåser det opp, og vi har bølger på 4-5 meter og vind opp til 45 knop i kastene. Vinden var fra sør,-sørvest og det var vi veldig fornøyd med. Alltid greit å vite at det kunne vært mye verre.

Legg merke til bølgene rundt baugen

 

En natt var det skikkelig action ombord i Dream Catcher. Fred så masse båter på radaren og han vekket Bjørn og det viste seg at det var "long linene"- altså fiskere som trålte. Sikkert mer enn 40 stk. Sjekk aktiviteten på radaren.

Cockpit-telt eller pjolter- telt på folkemunne- fantastisk oppfinnelse. Lunt og godt

Her forberedes kalv a la Bjørn

England, herlig syn

Velfortjent feiring. Vel inne i Pendennis marina og livet er herlig. Om kvelden har vi avskjedsmiddag med Bjørn. Ganske merkelig å skilles etter 6 uker sammen i tykt og tynt. Fred og meg vil savne han og vi vil på denne siden takke for et fantastisk følge. Vel hjem Bjørn og hils til Helen Takk for at vi fikk låne han så lenge.

Falmouth og Cornwall 22 til 24 juni

Vi har en travel fredag etter at Bjørn har reist. Det er tusen ting som skal ordnes opp i etter over ei uke på havet. Om kvelden har vi en avtale med Pippa og Andrew, så det gjelder å være godt fortøyd og sånn noenlunde i rute før vi reiser. Tilslutt kommer vi oss avgårde. Vi gleder oss til gjensynet. Det føles lenge siden vi hadde en "briefer snog". Vi var invitert til sommerhus i Corwall, ikke så langt fra Rock, Trebeterick og gledet oss til se litt av sørvestkysten av England.  Fredags kvelden ble en utrolig hyggelig kveld. Pippas "barn" Vickie (Victoria), George og Vickies mann, Ben var det og Lørdag går vi en lang tur. Været er delvis skyet, men det forhindrer oss ikke å nyte den herlige naturen.

Vickie og Ben har 2 nydelige valper

 

Vi spiser lunsj på en sjarmerende pub og spiller biljard. Jentene mot guttene. Vel blåst, jentene vant!!!!

Kul bil med  2 kjekke gutter inni.

Søndag surfer vi. Vel, Vickie og Ben surfer, og vi andre surfer på boogie board. Utrolig kjekt

  

Vi har lært oss surfe tegnet

  

 

 

Pippa, Anne Grethe, Fred og Andrew. Her skulle Karen og Øyvind også vært!!!

Vickie og Ben

 

 Fred, fornøyd surfer!!!!! Vi har nå fått surfe musikk (Jack Johnson)  i presang av Vickie

 

 

                                                                                                                        Emmelie & Georges

En helg går altfor fort. George og Emmelie kjørte oss tilbake til Falmouth søndags kveld. Her skal vi være noen dager før vi seiler mot Amsterdam. Vi håper å klare det i 2 legg. Kanskje vi seiler til Isle of Wight i et legg og deretter til Amsterdam. I mellomtiden koser vi oss veldig i Falmouth. Veldig sjarmerende liten by med et fantastisk maritimt museum. Tirsdag kom Pippa, George, Vickie og Emmelie på besøk. Vi hadde en trivelig ettermiddag i Falmouth. Torsdag tror vi at Rønnaug og Nigel kommer. Etter det er det på tide å kaste loss igjen.

 

 

 

 

E-mail når vi er på havet.

Kun tekstmailer,

ingen bilder og vedlegg

 

Mail til Dream Catcher

 

E-mail når vi er ved land 

Mail til Anne Grethe

Mail til Fred

 

 Telefon

 Anne Grethe +47 415 68 140

 Fred             +47 91 31 28 59

 Satelitt     00 8816 3156 3730

 

  SMS til satelitt telefon

 

 Båt

 Call sign: LK8946

 MMSI: 257 660 980